escelje, escelje ambasador, evropska unija, eu, evropski parlament, ambasador, ambasadorka, šola ambasador, šola ambasadorka, šola ambasadorka evropskega parlamenta, šola ambasador evropskega parlamenta Spravimo se na kolo, Evropa zopet posluje! – Get on your bikes, Europe’s back in business! | Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - Ekonomska šola Celje

V Ekonomski šoli Celje smo od 27. do 31.  marca 2017 v projektu Erasmus+ KA2  gostili dijake in profesorje sedmih različnih držav – Romunije, Hrvaške, Italije, Nemčije, Latvije, Poljske in Češke.  Na začetku so udeleženci projekta spoznali našo domovino na slovenskem večeru, prireditvi, ki jo je organizirala naša šola. Teden druženja, ki poudarja kolesarjenje, je hitro minil, saj smo si ga popestrili še z ogledi, zanimivostmi in znamenitostmi, pohodi, kopanjem ter druženjem.

[Not a valid template]

Da bi Slovenijo predstavili kot čim bolj kolesarsko pestro in raznoliko državo, smo poskrbeli, da so nas poti vodile  vse od severne Slovenije,  v Rogaško Slatino in do Ljubljane. V Mežiški dolini smo gostom ponudili izvrstno priložnost kolesarjenja skozi temne predore nekdanjega rudnika. Najbolj radovedni  so  se skozi rudnik popeljali z kajakom ali z vlakom, tistim, ki jim je bolj ugajala pešpot, smo ponudili ogled muzeja.  Goste smo  popeljali do Rogaške Slatine, od koder smo kolesarili do Olimja. Brez ogleda steklarne v Rogaški seveda ni šlo.  Zaključili smo z ogledom čokoladnice Olimje in kratkim  kopanjem v Termah Olimia. Našo pozornost sta s svojimi kolesarskimi potmi pritegnili tudi mesti Žalec in Velenje z okolico.  Za konec smo si  prihranili nepozabno kolesarsko izkušnjo v naši prelepi prestolnici Ljubljani. Večer pred odhodom dijakov in profesorjev se je v jedilnici Dijaškega doma Celje odvijala prava poslovilna prireditev. Izvrstna pogostitev, program, družba in glasba so bili kot darilo za vložen trud in skrb. Vsak udeleženec je prejel  tudi uradni certifikat.

Ula Matek, 3. b

Več fotografij najdete v fotogaleriji!

Dostopnost