escelje, escelje ambasador, evropska unija, eu, evropski parlament, ambasador, ambasadorka, šola ambasador, šola ambasadorka, šola ambasadorka evropskega parlamenta, šola ambasador evropskega parlamenta Debata o migracijski politiki | Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - Ekonomska šola Celje

V ponedeljek, 17. 2. 2020, smo na šoli organizirali debato o migracijski politiki. Mladi ambasadorji smo lani v okviru EUROŠOLE tekmovali v poznavanju migracijske krize V HEP. Izkušnjo so želeli deliti z drugimi dijaki. Z dijaki smo razpravljali o tem, kakšne so razlike med migranti, begunci in emigranti, kaj vpliva na odhod v neznano, govorili o vzrokih za migracije in kako gledajo dijaki na prihodnost migracij in njihovo integriranje v družbo

Ne samo, da so se dijaki seznanili z vzroki in posledicami begunstva, emigracij in migracij, dijaki so se morali opredeliti do nekaterih trditev in svoje stališče argumentirati.
Razprava je bila plodna in je kljub raznolikim prepričanjem in mišljenjem dopuščala svobodo izražanja in tolerantnosti do izbire. 

Naše debate se je udeležila tudi mag. Katja Kolenc, predstavnica Evropske komisije iz Celja, ki je z zanimanjem spremljala pogovor in se sama aktivno vključila vanj.

Dijaki si želijo še več podobnih debat, kjer bi lahki izrazili svoje mnenje in se primerjali z drugimi.

Dostopnost