escelje, escelje ambasador, evropska unija, eu, evropski parlament, ambasador, ambasadorka, šola ambasador, šola ambasadorka, šola ambasadorka evropskega parlamenta, šola ambasador evropskega parlamenta Delavnica “Trgovina z ljudmi” | Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - Ekonomska šola Celje

10. 12. 1948 je bila v Parizu sprejeta splošna deklaracija o človekovih pravicah. Dve leti kasneje, 4. novembra 1950, pa je bila v Rimu podpisana še konvencija o človekovih pravicah. Deklaracija je prevedena v več kot 500 jezikov in velja za največkrat preveden dokument.
Človekove pravice so izjemnega pomena, saj posamezniku omogočajo kvalitetno in brezskrbno življenje. V današnjih časih jih imamo prevečkrat za samoumevne in pozabljamo, kako pomembne so, in koliko boja je bilo potrebnega, da smo o njih dosegli soglasje.

Na šoli smo pripravili delavnico za dijake z naslovom TRGOVINA Z LJUDMI. Pobliže smo spoznali več oblik trgovanja z ljudmi.

Letošnji dan človekovih pravic sicer poteka pod geslom “Za hitrejše okrevanje”, kar se navezuje na čas pandemije in okrevanje po njej. V tem času je pomembno, da ne pozabimo na svoje pravice in na pravice drugih.

 

Dostopnost