escelje, escelje ambasador, evropska unija, eu, evropski parlament, ambasador, ambasadorka, šola ambasador, šola ambasadorka, šola ambasadorka evropskega parlamenta, šola ambasador evropskega parlamenta 22. april – Svetovni dan Zemlje | Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - Ekonomska šola Celje

Svetovni dan Zemlje obeležujemo 22. Aprila, letos že 51. leto zapored v 192-tih državah sveta. Naš planet je lep, a njegovo gostoljubnost izkoriščamo, ga izčrpavamo in uničujemo, zato z dogodkom opozarjamo na ranljivost in enkratnost planeta, na katerem živimo. Z ozaveščanjem o pomenu zdravega okolja, ki se ga v času pandemije koronovirusne bolezni še toliko bolj zavedamo, se praznovanju Svetovnega dneva Zemlje pridružujemo tudi v Sloveniji.

Kljub poudarjanju, kako zelo pomembno je odgovorno ravnanje z odpadki, varčevanje s pitno vodo in energijo in kako pomemben je odgovoren odnos do gozdov in živali, se ljudje danes premalo zavedamo dejstva, da je naša Zemlja minljiva in ranljiva. Najbolj jo ogroža človek, zato dan Zemlje ni namenjen samo večji ozaveščenosti o okoljskih problemih, ampak tudi razmišljanju o lepotah narave in ohranjanju le-teh.

Z dijaki smo obeležili dan Zemlje s pogovorom o sobivanju na planetu in s kvizom o poznavanjem problematike.

Dostopnost