escelje, escelje ambasador, evropska unija, eu, evropski parlament, ambasador, ambasadorka, šola ambasador, šola ambasadorka, šola ambasadorka evropskega parlamenta, šola ambasador evropskega parlamenta Projekt “Dajte nam mir” | Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - Ekonomska šola Celje

V letošnjem letu sva v projektu “Dajte nam mir”, ki ga je pripravila Ezoterična knjižnica Alme Karlin, sodelovali dijakinji Nika Čakš in Julijana Medina Omerovic iz 2. č.
Dijaki  Ekonomske šole Celje smo si izbrali temo o hrani v prihodnosti. Na prvem sestanku nas je bilo precej, a ko so je pričelo resno delo, nas je ostalo samo nekaj.


Mentorji iz Ezoterične knjižnice Alme Karlin so nam pomagali pri naših začetkih, kot tudi z idejami in nasveti, ko se je kaj zalomilo. Pomoč smo imeli tudi na matičnih šolah, če smo zabredli v slepo ulico.
Najprej smo se seznanili s pojmi eko, bio in organsko. O vsem smo z anketo in intervjuji povprašale naključne vprašane. Ugotovile smo, da večina pozna izraze in marsikdo posega in prisega na bio in eko hrano.
Pripravile smo anketo, s katero smo povprašale mlade, kakšno hrano bomo uživali v prihodnosti. Izid ankete je zastrašujoč, saj mlade ne zanima, kako in s čim se bodo prehranjevali.
S pomočjo analize vprašalnikov smo izdelale še plakat/piramido s prehrano, ki je pojemo največ in najmanj.

Zaključek projekta je bil 14. 12. 2019 s predstavitvijo naših spoznanj v  Osrednji knjižnici Celje.

Julijana Medina Omerovic, 2. č

 

Dostopnost