escelje, escelje ambasador, evropska unija, eu, evropski parlament, ambasador, ambasadorka, šola ambasador, šola ambasadorka, šola ambasadorka evropskega parlamenta, šola ambasador evropskega parlamenta Dejavnosti v okviru projekta Šola ambasadorska EP | Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - Ekonomska šola Celje

Dejavnosti v okviru projekta Šola ambasadorska EP

Obisk cesarskega Dunaja

Ambasadorji smo se ob uspešnem zaključku še enega leta dela na projektu priključili ekskurziji na Dunaj. Zapeljali smo se do dvorca Schönbrun, kjer smo se sprehodili po urejenem parku in se povzpeli na razgledni hrib Glorieto. Z avtobusom smo se krožno zapeljali mimo glavnih mestnih znamenitosti ob Ringu. Izstopili smo ob Hiši morij, kjer smo raziskovali bogat podvodni svet, posebej pa nas je očaral pogled na Dunaj s terase v 11. nadstropju.

Peš smo se nato podali v “1. Bezirg” mesta. Sprehodili smo se do tržnice Naschmarkt, na Karlov trg, mimo cesarske palače – Hofburg, si ogledali spomenik v nekdanji židovski četrti. Zaključili so ob mogočni cerkvi Sv. Štefana.

Seveda smo si privoščili tudi čas za sprehod po Koroški ulici, kjer smo si privoščili “Wiener Snitzel” in znamenito saherco.

Dan Evrope

Vsako leto ob dnevu Evrope v Celju dijaki in osnovnošolci sodelujemo v projetu Evropska vas. Tokrat smo predstavili Portugalsko. Posneli smo filmček o Portugalski.

V intervjuju s Ksenjo Guček smo izvedeli marsikaj zanimivega o življenju na Portugalskem.

https://soundcloud.com/mp-ekonomlonc/radijska-oddaja-portugalska

V okviru projekta “Evropska vas” smo pripravili stojnico o Portugalski.

8. maja nas je obiskal še dr. Milan Brglez, ki nam je zanimivo predaval ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU.

 

OKOLJEVARSTVENI DAN

V sredo, 24. 4. 2024, smo ambasadorji 1. letnika skupaj s sošolci sodelovali na okoljevarstvenem dnevu. V prvem delu dneva smo se ukvarjali z problematiko odpadkov. V ta namen smo  izdelali plakate, reciklirali odpadni material in polepšali odpadne škatle za ločeno zbiranje papirja v učilnicah. Po končanih delavnicah smo obiskali Tehnopark, Tropsko hišo in Čistilno napravo Celje. Sprehodili smo se tudi ob reki Savinji, kjer smo vzeli vzorce vode. V šoli smo opravili kemijsko analizo vode in izvedli nekaj fizikalnih poskusov. Ta dan je bil za nas zelo prijeten, zanimiv in poučen. Spoznali smo, da bomo morali vsi prispevati k trajnostnem ravnanju, da ohranimo naš planet.

NAPOVEDNIK

  • Ni dogodkov
Dostopnost