escelje, escelje ambasador, evropska unija, eu, evropski parlament, ambasador, ambasadorka, šola ambasador, šola ambasadorka, šola ambasadorka evropskega parlamenta, šola ambasador evropskega parlamenta Kamenčki prijaznosti | Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - Ekonomska šola Celje

13. november je mednarodni dan prijaznosti, ki ga v Sloveniji zaznamujemo zadnjih nekaj let. Uradni nosilec projekta je Humanitarček, ki si želi, da bi prijaznost preprosto postala del našega vsakdana. Mednarodni dan prijaznosti obeležujemo od leta 1998, ko je bila podpisana deklaracija o prijaznosti. Prve države, ki so ga obeležile so bile Kanada, ZDA in Singapur. Vsako leto na ta dan z deljenjem rumenih rož poudarjajo potrebo po preprostih dejanjih, s katerimi polepšajo življenje drug drugemu.

13. november je dan, ko poskušamo biti prijazni. Leta 2014 so z umetniško šolo Šola Umetnosti & Galerija Atilem – Art School & Gallery Atilem pod mentorstvom Melite Ragolič pripravili prve kamenčke z dobrimi mislimi za bolnike z multiplosklerozo, ki so poželi veliko navdušenje, zato so se odločili, da tradiconalne rumene rožice, ki so del praznovanja Mednardonega dneva prijaznosti v tujini – nadomestijo s kamenčki. Siv, neugleden kamenček, oblečen v barve da pozitivne misli in nariše nasmeh na obraz prav vsakemu, ki ga prejme. Poleg vsega je trajnejši od rumenih rožic.

Pridružujemo se akciji, kjer sodeluje že čez 30.000 mladih – to je največja tovrstna akcija barvanja kamenčkov na svetu.

Dostopnost