escelje, escelje ambasador, evropska unija, eu, evropski parlament, ambasador, ambasadorka, šola ambasador, šola ambasadorka, šola ambasadorka evropskega parlamenta, šola ambasador evropskega parlamenta Fotogalerije | Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - Ekonomska šola Celje

Fotogalerije

  • Kotiček za projekt Šola ambasadorka Evropskega parlamenta
koticek

Zaključek2024

Dunaj2024

EU-volitve2024

Zagovor2024

Študij gradiva

Sing a Vision

Milan Brglez

Volitve2024

debaterji

Istanbul2024

Altermed2024

Film ob prazniku

Okoljevarstveni dan

Mesec zdravja 2024

Strasbourg2024

Ljubljana2024

Ljubljana2023

Urejanje kotička

2023-obisk Zagreba

2023-1sestanekEPAS

2023-dan sporta

Obisk Hiše EU

Dogodek v MCC

Dogodek v MCC z naslovom "Kako se EU bori za socialno pravičnejšo prihodnost" v sklopu okroglih miz Studia Evropa. 

Evropska vas 2023

Krakow 2023

Ogled Celja

Ukrajina

Pošiljali smo pozitivne misli prebivalcem Ukrajine.

Podelitev priznanj Euroscola 2023

V torek, 13. 3. 2023, smo se mladi ambasadorji zbrali, saj smo prejeli priznanja za sodelovanje v programu Euroscola (2. 3. 2023  v Strassbourgu). Priznanja sta podelili ravnateljica Marjeta Nosan in metorica Helena Mešnjak.

Svetovni dan čaja

Zbiranje oblačil

Dan AIDSA 2022

Erasmus  Malta

Info kotiček 2022

Vozim 2022

GymFit na MOS-u

Erasmus  Irska 2022

Delavnice o EU

Predstavitev EU

Volilna kampanja

Mobilnost prihodnosti

Razmišljanje Marije o mobilnosti prihodnosti.

Globalno segrevanje

Razmišljanje Sanje in Urše o globalnem segrevanju.

1. december 2021 - dan boja proti aidsu

Gostili smo priznano strokovnjakinjo, ki se že vrsto let ukvarja s to problematiko.

Izboljšajmo bralno pismenost med mladimi

Obiskovanje knjižnic in branje knjig je aktivnost, ki mnogim mladostnikom ni najljubše prostočasno opravilo. Velikokrat najdejo izgovor, da svojega prostega časa ne bi preživljali s knjigo v roki ampak so rajši na družbenih omrežjih ali si ogledujejo televizijske serije. Zato naše dijake vzpodbudimo k branju leposlovnih in poučnih knjig ter obiskovanju knjižnic. Tako smo zanje organizirali videokonferenčno spoznavanje Osrednje knjižnice Celje. Vsak dijak je v dar prejel tudi nagrajeni roman Gremo mi v tri krasne, avtorice Nataše Konc Lorenzutti, v katerem so prestavljene zgodbe najstnikov, ki so zasvojeni z elektronskimi napravami, imajo panične in agresivne napade in izpade, zdravstvene težave... in so bili primorani oditi na poletni tabor v naravi. Z izborom zanimivih knjig in s pogovorom o njihovi vsebini, delavnicami ... želimo knjige ponovno približati mladim in izboljšati njihovo bralno pismenost.

Dan pozdrava

Pozdrav vodi do boljših odnosov in je v našem življenju zelo pomemben. Pozdravljamo z namenom, da izkažemo dobrodošlico, pozornost, zaželenost in gostoljubje. Pozdravi se razlikujejo tudi glede na starost pozdravljajočih, saj se mladi drugače pozdravljajo od starejših. Pozdravi so lahko formalni ali neformalni, kdaj uporabimo katerega je zapisano tudi v bontonu, nekakšnih navodilih vedenja. V času epidemije se je tudi klasično rokovanje spremenilo. foto in montaža: Sanja M.

Diskriminacija

Na šoli smo pripravili delavnice za mednarodni dan strpnosti (16. 11. ). Deklaracijo o načelih strpnosti je razglasila Generalna konferenca UNESCO na zasedanju 16. 11. 1995. Ob delavnicah smo ugotovili, da smo precej nestrpni, bolj kot pred epidemijo. Ugotavljamo, da se bomo še pogovarjali o nestrpnosti in drugačnosti. Upajmo, da bomo spoznali, da je nestrpnost velik problem sodobne družbe, ki lahko pripelje do različnih težav.

Tradicionalni slovenski zajtrk

19. novembra smo na šoli pripravili tradicionalni DAN SLOVENSKE HRANE. Dijake smo ozaveščali o zdravi prehrani in pomenu lokalno pridelanih živil. Pripravili smo stojnice, na katerih smo postavili pomen lokalne hrane in uživanje sveže in domače hrane. Dijakom smo delili jabolka.

Kozjanski park

Dijaki smo spoznavali kulturno dediščino na Kozjanskem. Idilično okolje, prijetni domačini in krasno vreme so nas pospremili k spoznavanju Kozjanskega. Najprej smo si ogledali grad Podsreda. Turistična vodnica nas je popeljala po celotni graščini in spoznali smo veliko zanimivega o preteklosti gradu Podsreda. Naslednja destinacija je bil 500 let star kozjanski mlin na Kukovičičevi domačiji, ogledali smo si ga in spoznali, kako nastaja moka (pšenična, pirina, ajdova, …). Na koncu smo obiskali še trg Podsreda, ki ima tipično podobo srednjeveškega trga.

Pogovor z evropskimi poslanci - 9. 11. 2021

9. novembra 2021 smo se udeležili pogovora s poslanci Tanjo Fajon, Francem Bogovičem in dr. Klemnom Grošljem.

Uvodni seminar za mentorje - 21. 10. 2021

V četrtek, 21. 10. 2021, smo se mentorji programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, udeležili uvodnega spletnega izobraževalnega seminarja. Ekipa EPAS-a nas je seznanila s projektom, primeri dobrih praks, potekom načrtovanih aktivnosti za to šolsko leto, … Pridobili smo vse pomembe informacije za izvedbo projekta na šoli v tem šolskem letu.

UVODNI SEMINAR ZA DIJAKE - 4. 11. 2021

4. 11. 2021 je potekal uvodni seminar za dijake. Predstavili so nam organizacijsko ekipo, opisali letošnji program in kratko obrazložili potek objavljanja na družbenih omrežjih projekta.

Beremo skupaj - oktober 2021

Oktobra smo sodelovali v akciji beremo skupaj.

Obisk plesne šole Force

V petek, 23. 10., nas je na šoli  presenetila plesna šola Force. Popestrili so nam odmore tik pred počitnicami. Med plesalci so tudi naši dijaki in nekdanji člani.

Evropski dan jezikov - 26. 9. 2021

Z vsakim novim jezikom, ki ga govoriš, živiš novo življenje. Če govoriš samo en jezik, živiš samo enkrat. Na evropski dan jezikov smo pogovarjali o »mrtvih« jezikih, latinščini in stari grščini. Ugotovili smo, da latinske izraze večkrat nevede uporabljamo. Pregledali smo nekaj literature in poskušali brati v latinskem jeziku.

Dan slovenskega športa - 23. 9. 2021

Leta 2020 je bil na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije 23. september razglašen za Dan slovenskega športa. Ta dan smo izkoristili za športne aktivnosti in druženja. Dijaki EŠ smo obiskali različne atraktivne točke v okolici mesta Celje. Dan je bil lep, sončen, nalašč za druženje v naravi.

Dan dežnikov - 16. 10. 2021

16. 10. je bila v Celju prireditev DAN DEŽNIKOV. Udeležile so se je tudi naše članice.

Uredili smo naš kotiček - 22. 10. 2021

22. 10. 2021 smo prenovili kotiček Mladih ambasadorjev in dodali gradivo v spletno učilnico. Podmladek je na novo uredil plakate s poslanci EU in obnovil propagandni material v kotičku. Nekaj gradiva smo dobili v MCC, s katerimi uspešno sodelujemo.

Evalvacija 2021

Trgovina z ljudmi

10. 12 1948 je bila v Parizu, sprejeta splošna deklaracija o človekovih pravicah. Da se opomnimo na pomen človekovih pravic, smo na šoli zato pripravili delavnico za dijake z naslovom TRGOVINA Z LJUDMI. Pobliže smo spoznali več oblik trgovanja z ljudmi.

Seminar JEZIKI v EU

Dijaki in mentorji smo se v četrtek, 26. 11. 2020, udeležili seminarja  z naslovom JEZIKI v EU. Z nami je bil gospod Valter Mavrič, direktor Generalnega direktorata za prevajanje pri Evropskem parlamentu.

Delavnice o EU za 1. a, b, c in e

Dijaki 1. a, b, c in e smo sodelovali s Hišo EP in prijaznimi mentorji, ki so nam na zanimiv način predstavili delovanje EU.

Maistrov dan 2020

Delavnica o življenju in delu Rudolfa Maistra ter njegovi vlogi pesnika in vojaka.

Projekt \"Vesele nogice\"

Sodelovali smo pri zbiranju zamaškov v projektu "Vesele nogice". Kadar je možno, vedno sodelujemo z ostalimi projekti na šoli, dijaki in mentorji.

Delavnica o nasilju na spletu

V sredo, 14. 10. 2020,  smo izvedli delavnico o nasilju, kjer smo ozaveščali sosošolce o nasilju na spletu. Ugotovili smo, da se večina dijakov ne zaveda vseh pasti na spletu, tudi nedolžna nagajanja so lahko nasilje in pripeljejo do kaznivih dejanj. Dijaki so razmislili, ali so in če še počnejo \"neumnosti\" na socialnih omrežjih in kakšne so morebitne posledice za osebo, ki jo izpostavijo ali za njih, ki ustvarjajo lažne spletne strani.

Evropski dan jezikov - 26. 9. 2020

26. septembra praznujemo Evropski dan jezikov. Na naši šoli spodbujamo učenje jezikov in poudarjamo jezikovno in kulturno raznolikost in pestrost Evrope. Praznovanju smo se priključili s pripravo razstave in pregovori v treh jezikih, s katerimi smo okrasili vrata učilnic.

Evalvacija dela 2019/20

12. maja smo opravili evalvacijo našega dela s Tjašo Božič. Z našim delom je bila zadovoljna.

#ostanidoma

PUD - Valencija 2020

Od 9. februarja do 28. februarja smo se izbrani dijaki Ekonomske šole Celje in Ekonomske šole Novo mesto udeležili prakse v Valenciji. V sklopu programa Erasmus+ smo tam preživeli tri tedne in bolje spoznali španske navade, hrano ter se preizkusili v delu v izbranih podjetjih.

Valentinova pisemca

Mladi ambasadorji smo želeli prijateljem in sošolcem polepšati Valentinov dan. V ta namen smo izdelali škatlo, v katero je lahko kdorkoli oddal pismo oziroma sporočilo. V četrtek, 13. februarja smo škatlo odprli in razdelili pisemca. Mladi ambasadorji EP smo polepšali dan prejemnikom pošte.

Delavnica o EU

Želeli smo na drugačen način spoznati EU, zato smo povabili mag. Katjo Majce iz Infopentlje Celje.

Projekt \"Dajte nam mir\"

V letošnjem letu sta v projektu „Dajte nam mir“, ki ga je pripravila Ezoterična knjižnica Alme Karlin sta sodelovali dijakinji Nika Čakš in Julijana Medina Omerovic iz 2. č. V projektu „Dajte nam mir“ smo dijaki Ekonomske šole Celje izbrali temo o hrani v prihodnosti.

Sestanek za debato

Mladi ambasadorji smo se srečali 6. 12. 2019, kjer smo z debato za in proti ugotavljali, kdo izmed članov najbolje pozna begunsko politiko. Razprava je bila zelo zanimiva, udeleženci so zelo dobro in konstruktivno debatirali o beguncih, emigrantih in migrantih. Težko je bilo določiti ekipo najboljših poznavalcev tematike. Odločili smo se, da nas predstavljajo Lana, Ardita in Tilen.

Obisk evropskega parlamenta v Strasbourgu

S projektom Evrošola in EPAS smo v začetku novembra obiskali evropski parlament v Strasbourgu. V EPAS so že tretje leto povabili sodelujoče dijake v projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta. V projektu sodeluje okoli petdeset srednjih šol iz Slovenije in dijaki srednjih šol iz vseh držav članic EU. Slovenski organizatorji projekta sodelujoče šole razdelijo v manjše skupine. V Strasbourg smo odpotovali še z devetimi srednjimi šolami iz Slovenije. Tam smo se srečali z udeleženci iz ostalih članic EU. Vseh dijakov in mentorjev je bilo okoli 600.

Prenovljen info kotiček

Prenovili smo info kotiček na Ekonomski šoli Celje.

1. sestanek v 2019/20

12. oktobra je potekal prvi sestanek EPAS. Sprejeli smo nove člane. Pogovarjali smo se, kdo bo tekmoval v EVROŠOLI, potrebujemo 6 dijakov, trije bodo tekmovali v pisnem delu, trije pa bodo sodelovali v debati na temo migracije in emigracije. Pregledali smo delo v prejšnjem letu in določili najbolj delovne dijake, ki bodo obiskali Strasbourg.

Evropski dan jezikov 2019

26. septembra praznujemo Evropski dan jezikov. Na naši šoli spodbujamo učenje jezikov in poudarjamo jezikovno in kulturno raznolikost in pestrost Evrope. Praznovanju smo se pridružili z branjem poezije v francoskem, španskem, ruskem in nemškem jeziku, Maša pa je zapela še v angleškem in slovenskem jeziku. Dan jezkov smo popestrili še s podelitvijo Nemške jezikovne diplome I Pro (DSD I PRO) – B! in A2.

Kviz o poznavanju Evropske unije - 2019

Teden pred volitvami predstavnikov v Evropski parlament smo mladi ambasadorji pripravili kviz o poznavanju Evropske unije. Udeležilo se ga je 8 tri-članskih ekip, ki so vse pokazale lepo znanje.

Razstava - volitve

Evropska vas 2019 - Romunija

Na letošnji Evropski vasi smo, ko smo predstavljali Romunijo, smo poseben prostor ob stojnici namenili kampaniji Tokrat grem volit, kjer sta dijakinji 2. a-razreda, Ana Mari Vajde in Verona Bytyqi, obiskovalce nagovarjali k skorajšnjim volitvam v Evropski parlament. Veseli smo bili, ko sta se pri nas ustavila tudi minister za šolstvo dr. Jernej Pikalo in evropski poslanec Lojze Peterle, ki ju je spremljala podžupanja MOC Breda Arnšek.

Evalvacija dela 2018/19

V okviru redne evalvacije nas je v petek, 12. 4. 2019, obiskal dr. Damjan Lajh.

Sestanek ambasadorjev - 5. 4.

Sestanek mladih ambasadorjev o delu v mesecu aprilu in maju 2019

Tokrat grem volit - 2.

Na Ekonomski šoli Celje smo pripravili akcijo TOKRAT GREM VOLIT. Spodbujali smo mlade in profesorje, da naj se udeležijo evropskih volitev 26. maja 2019. Na lističe so napisali, kje in kakšne spremembe si želijo.

Obisk pisarne evropskega poslanca Lojzeta Peterleta

V okviru projekta Mladi ambasadorji smo za dva oddelka šole organizirali obisk pisarne evropskega poslanca gospoda Lojzeta Peterleta, saj želimo, da se znanje o delovanju Evropske unije širi med mladimi.

Tokrat grem volit

Na Ekonomski šoli Celje smo pripravili akcijo TOKRAT GREM VOLIT. Spodbujali smo mlade in profesorje, da naj se udeležijo evropskih volitev 26. maja 2019. Na lističe so napisali, kje in kakšne spremembe si želijo.

Seminar za mlade Ambasadorje - 1. in 2. marec 2019

V Celju je Socialna akademija pripravila seminar za dijake ambasadorje Evropskega parlamenta. Seminar je potekal 1. in 2. marca pod naslovom TOKRAT GREM VOLIT. Mladi so si pridobili znanje s področja vodenje kampanije, organiziranja dogodkov in multimedije. Seminarja so se udeležili Urška Hrastnik, Patricija Fišer, Manca Košir, Tilen Lešar, vsi iz 2. c in Julijana Omerovič iz 1. d.

Strasbourg - Euroscola

28. 11. 2018 so trije dijaki Ekonomske šole Celje skupaj z ostalimi udeleženci iz Slovenije odpotovali v Strasbourg na zasedanje Evropskega parlamenta, da neposredno izkusijo, kako evropska integracija deluje v praksi. Nina, Jasna in Gregor so si pridobili neprecenljive izkušnje.

Ekskurzija v Bruselj, Luksemburg in Strasbourg

V mesecu novembru 2018 smo se v okviru projekta in ob finančni pomoči pisarne evropskega poslanca Lojzeta Peterleta udeležili ekskurzije v Bruselj, Luksemburg in Strasbourg, kjer smo si od blizu ogledali institucije Evropske unije in se seznanili z njihovim delovanjem. Podroben opis ekskurzije je zabeležen v kategoriji DEJAVNOSTI. Tam najdete tudi intervju z gospodom Peterletom, ki sta ga pripravili Tamara in Claudia ter vloge, s katerimi je utrip zabeležil Gregor.

UDELEŽBA NA MEDNARODNI KONFERENCI ZA MLADE V  LJUBLJANI

Naš dijak Gregor Lončar se je udeležil poletne mednarodne konference za mlade v Ljubljani v organizaciji neprofitne mladinske organizacije Evropski mladinski parlament.

Kviz - Poznavanje EU

V tednu, ko Evropska unija praznuje, smo ambasadorji med drugim pripravili kviz o poznavanju EU. Na kvizu je sodelovalo 11 ekip, ki so na zabaven način (z orodjem Kahoot!) odgovarjale na različna vprašanja o Evropski uniji.

Evropska unija in Slovenija - predstavitev 4. IE v okviru POM

V okviru 4. izpitne enote na poklicni maturi nam je Rok Veber, dijak 4. letnika programa Ekonomski tehnik, predstavil nalogo z naslovom Evropska unija in Slovenija.

Evropska vas 2018 /Madžarska/

V okviru projekta Evropska vas je naša šola predstavljala državo Madžarsko.

Predavanje o EU

V petek, 4. 5. 2018, nas je na Ekonomski šoli Celje obiskala gospa Karmen Kozmus, asistentka evropske poslanke Patricije Šulin, ki nam je predavala o mladih v Evropski uniji in možnostih, ki jih mladi imamo.

Sestanek mladih ambasadorjev - april 2018

V petek, 20. aprila 2018, smo se mladi ambasadorji ponovno sestali in naredili delovni načrt za mesec maj. Razdelili smo si zadolžitve, tudi za dijake, ki se zaradi obveznosti srečanja niso mogli udeležiti. Poleg tega smo na našem maksi plakatu, kjer smo do sedaj spremljali osvojene medalje v Pjongčangu, prikazali evre po evropskih državah.

Glasbeno-družabna prireditev

V sodelovanju z Glasbeno šolo Celje in 1. gimnazijo Celje smo uživali ob spoznavanju madžarske glasbe in kulinarike. Prireditev je bila predhodnica Evropske vasi, kjer bo naša šola Madžarsko podrobneje predstavila.

Obisk Hiše EU

Obiskali smo Hišo EU, kjer so nam predstavili delovanje Hiše, pomen vključitve Slovenije v EU in sodelovanje na različnih področjih preko komisij, komisarke in raznih institucij. Zvedeli smo, kako se lahko mladi vključimo v različne mladinske skupine v EU in sodelujemo na taborih, različnih izobraževanjih ali pa si uredimo nekaj- tedensko ali mesečno prakso.

Obisk predstavnikov ameriške ambasade

V sredo, 4. 4. 2018, so Ekonomsko šolo Celje obiskali predstavniki Veleposlaništva ZDA. Dijakom so predstavili njihovo delo ter značilnosti ZDA. Predstavitev je vodil g. Don Baker, spremljal ga je marinec Sgt. Eddie Montano.

Pogovor z gospodom Gautam Rana

Pogovarjali smo se s predstavnikom veleposlaništva Združenih držav Amerike, z gospodom Gautam Rana, Deputy Chief of Mission – namestnikom veleposlanika. Predstavil nam je evropske migracije v ZDA iz konca 18. in do druge polovice 19. stoletja.

Srečanje v poslanski pisarni Lojzeta Peterleta

V pisarni gospoda Lojzeta Peterleta smo se pogovarjali z asistentom, gospodom Andrejem Černigojem.

Obisk Državnega zbora

Obiskali smo Državni zbor R SLO, kjer sta nas sprejela Kamal Izidor Shaker, predsednik odbora za zadeve Evropske unije in Jožef Horvat, predsednik odbora za zunanjo politiko.

Z velikim plakatom smo popestrili šolo

Pripravili smo plakat o članicah Evropske unije. Na njem bomo primerjali države po različnih kriterijih. Trenutno spremljamo osvojene medalje na Zimskih olimpijskih igrah v Pjončangu.

Ekskurzija Češka 2018

Mladi ambasadorji Evropskega parlamenta smo raziskovali Evropo. Na dvodnevni ekskurzijji smo spoznavali Češko republiko in prestolnico Prago.

Ali poznam EU? /delavnica/

Delavnica, na kateri smo predstavili modula 2 in 3, pripravili predstavitve prakse v tujini ter skozi igro Čutim Evropo ugotavljali, kje je več prebivalstva in kje več denarja.

Sestanek ambasadorjev šole evropskega parlamenta

Mladi ambasadorji Šole evropskega parlamenta smo se zbrali in pod vodstvom mentorice mag. Helene Mešnjak pregledali delo preteklega leta, se pogovorili o ciljih in delu v naslednjih mesecih. Čaka nas zanimiva pomlad ...

Dobrodelna akcija Anina zvezdica

Tudi ambasadorji šole Evropskega parlamenta smo aktivno sodelovali v dobrodelni akciji Anina zvezdica.

Božični bazar

Sodelovali smo pri dobrodelnem božičnem bazarju.

Ogled državnih in evropskih inštitucij v Ljubljani

Dijaki programa tehnik varovanja so si pod vodstvom mag. Helene Mešnjak ogledali državne in evropske inštitucije v Ljubljani. Obiskali so tudi predsedniško palačo in se srečali ter poklepetali s predsednikom države gospodom Borutom Pahorjem.

Izdelava božičnega venčka

Ambasadorji šole Evropskega parlamenta smo sodelovali pri izdelavi božičnega venčka.

1. december - dan boja proti aidsu

Ambasadorji šole Evropskega parlamenta smo obeležili 1. december, svetovni dan boja proti aidsu.

Državno tekmovanje EVROŠOLE v poznavanju EU

Udeležili smo se tekmovanja Evrošole v poznavanju EU v Ljubljani, 11. 11. 2017

Srečanje mladih ambasadorjev v Strasbourgu 2017

Mladi ambasadorji iz evropskih in slovenskih srednjih šol so se 5. in 6. oktobra 2017 udeležili Evrošole v Strasbourgu.

Priložnost.EU: Razišči EU, odkrij sebe!

Na GCC so se naši dijaki udeležili delavnice Priložnost.EU: Razišči EU, odkrij sebe!, kjer sta na njihova vprašanja odgovarjala evropska poslanca Tanja Fajon in Franc Bogovič.

Razstava ob Dnevu jezikov 2017

Razstava ob Dnevu jezikov 2017

Pridobili smo naziv Šola ambasadorka Evropskega parlamenta

Našo šolo bo torej odslej krasila stenska plaketa, ki bo dokazovala, da smo Šola ambasadorka Evropskega parlamenta.

Srečanje z ocenjevalci projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta

Obiskal nas je Dr. Damjan Lajh in poklepetal z nami o Evropski uniji. Dijaki smo pokazali dobro poznavanje in kritičen pogled do dnevnega dogajanja.

Raziskovali smo in si nabirali novo znanje

Zgodovina Evropske unije, nastanek, širitev, evro, Shengen, .... Ampak igra je zakon ...

Predavanje dr. Damjana Lajha

Predavanje dr. Damjana Lajha o življenju v EU in o Brexitu.

Erasmus+ KA1 - Praksa v tujini

Dijaki naše šole sodelujemo v programu Erasmus + KA1 in vsako leto nas je več ...

Dan Evrope - Evropska vas

V okviru Dneva Evrope smo na prireditvi Evropska vas predstavili Nemčijo.

Obisk hiše EU v Ljubljani in prireditev KORENINE IN KRILA EU

V petek, 5. 5. 2017, smo se udeležili dogajanja v hiši EU, v Ljubljani.

Predstavitev institucij EU

Dijakinje Karin, Laura in Edita so pripravile krajšo predstavitev institucij EU.

Obisk veleposlanika Zvezne republike Nemčije

Obiskal nas je veleposlanik Zvezne republike Nemčije gospod Klaus Riedel, nam predstavil svoje delo in odgovarjal na naša radovedna vprašanja.

Dan Evrope - Koncert nemške klasične glasbe

V okviru Dneva Evrope smo skozi glasbo spoznavali Nemčijo.

Spravimo se na kolo, Evropa zopet posluje! - Get on your bikes, Europe\'s back in business!

V okviru projekta Erasmus+ smo gostili dijake in profesorje sedmih evropskih držav: Češke, Hrvaške, Italije, Latvije, Nemčije, Poljske in Romunije.

Praktično usposabljanje na Tenerifu

Gimnazijci, dijaki 3. f, so na Tenerifu v okviru programa Erasmus+ nadgrajevali svoje znanje iz spletnega trženja, poznavanja in delovanja socialnih omrežij in izdelave spletnih strani.

Predstavitev delovne prakse v Španiji

Iris in Tadej sta svoje izkušnje s tri tedenskega bivanja v Valenciji predstavila svojim vrstnikom.

Uvodno srečanje mentorjev - 7. 2. 2017

Uvodni sestanek mentorjev v okviru projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta.

Kotiček za projekt Šola ambasadorka Evropskega parlamenta

V okviru projekta ŠOLA AMBASADORKA EVROPSKEGA PARLAMENTA je v šoli nastal INFO kotiček, kjer najdemo različne zanimivosti.

NAPOVEDNIK

  • Ni dogodkov
Dostopnost