escelje, escelje ambasador, evropska unija, eu, evropski parlament, ambasador, ambasadorka, šola ambasador, šola ambasadorka, šola ambasadorka evropskega parlamenta, šola ambasador evropskega parlamenta Spopad s pandemijo Covida-19 z Romano Tomc | Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - Ekonomska šola Celje

S pandemijo se borimo že dve leti. Kaj smo se naučili? Nič. V tem času je nešteto ljudi izgubilo službe, domove in življenja.
Kljub vsem ukrepom in cepivom še vedno ni videti vrnitve v staro »normalnost«.

Predlagamo strožje ukrepe. Nošenje mask v vseh zaprtih prostorih, obvezen PCT, še raje samo PC.Povečali bi število inšpekcij v vseh javnih ustanovah, trgovskih centrih in lokalih ter zvišali denarne kazni.
Ljudem, ki so zaradi pandemije zašli v finančne težave, bi ponudili finančno pomoč, ne pa vsem, kot predvideva 10 paket državne pomoči.
Če se bo korona ponovno širila, bi uvedli popolno zaprtje državnih mej, obvezen PC v vseh državnih in privatnih institucijah, predlagamo še obvezno testiranje za cepljene in prebolevnike, saj so lahko prenašalci virusov.
Če bo zadnja različica virusa močno prisotna v državi, predlagamo mesečno zaprtje javnega življenja, morda bo učinkovalo.
Žal pa včasih prihaja z veljavnimi ukrepi do absurda. Veseli bi bili, da bi se ukrepi poenotili in bi veljali dlje časa.

 

Dostopnost