escelje, escelje ambasador, evropska unija, eu, evropski parlament, ambasador, ambasadorka, šola ambasador, šola ambasadorka, šola ambasadorka evropskega parlamenta, šola ambasador evropskega parlamenta Seminar za mentorje programa EPAS | Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - Ekonomska šola Celje

Mentorji programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta smo se v tem šolskem letu prvič srečali z ekipo EPAS v četrtek, 6. 10. 2022, preko spletne povezave, v živo pa v ponedeljek, 10. 10. 2022, v hiši EU v Ljubljani Hiša EU se predstavi (europa.eu).

Na srečanju smo se sproščeno pogovarjali s slovenskimi EU poslanci dr. Klemenom Grošljem, Ljudmilo Novak in Matjažem Nemcem. Na zabaven in praktičen način smo s pomočjo usposobljenih predavateljev spoznali projekt in nadgradili znanje o delovanju EU. Izmenjali smo primere dobrih praks. Prav tako smo se seznanili s pedagoškimi pristopi in metodami poučevanja evropskih vsebin na srednjih šolah.

Opremljeni z idejami in delovnim elanom bomo skupaj z mladimi ambasadorji EU naše šole nadaljevali delo na projektu tudi v tem šolskem letu.

Dostopnost