escelje, escelje ambasador, evropska unija, eu, evropski parlament, ambasador, ambasadorka, šola ambasador, šola ambasadorka, šola ambasadorka evropskega parlamenta, šola ambasador evropskega parlamenta Erasmus+ nam širi meje in obzorja – Malta | Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - Ekonomska šola Celje

Na izmenjavo oziroma prakso v tujini sem se prijavil, saj imam že od nekdaj željo po potovanjih, odkrivanju novih krajev ter spoznavanju novih ljudi. Projekt Erasmus+ me je popeljal na Malto. Državo, ki leži v Sredozemskem morju, sestavlja več otokov in čeri, od katerih sta stalno naseljena le dva otoka – Malta in Gozo. Malta je postala članica EU skupaj s Slovenijo leti 2004, evre pa so začeli uporabljati leto za nami in sicer 1. januarja 2008.

Veliko časa smo preživeli na praksi, a nam zaradi prijetnega delovnega okolja ter prijaznih sodelavcev ni bilo težko. Po opravljenem delovnem dnevu smo imeli še vedno čas za sprostitev na plaži in za preizkušanje lokalnih dobrot v restavracijah ali trgovinah. Ogledali smo si različne kulturne znamenitosti, ki jih bogata malteška zgodovina ponuja res veliko. Sam sem raziskal tudi Nacionalni akvarij Malte, ki me je očaral s prečudovitim podvodnim življenjem.

Čez vikende smo imeli organizirana potovanja, in sicer na otok Comino, kjer smo uživali na priljubljeni plaži Modra Laguna. Obiskali pa smo tudi drugi stalno naseljeni in drugi največji otok Gozo, na katerega smo se popeljali s trajektom.

Moja izkušnja na Malti je bila izjemna, spoznal sem ogromno novih ljudi ter odkril mnogo novih in čudovitih krajev. Hkrati sem pridobil veliko novih delovnih izkušenj na svojem delovnem mestu (Skymar Real Estate).

Celotna izkušnja me je resnično navdušila. Svojega bivanja na Malti ne bom nikoli pozabil.

David Labaš, 3. a

 

Dostopnost