escelje, escelje ambasador, evropska unija, eu, evropski parlament, ambasador, ambasadorka, šola ambasador, šola ambasadorka, šola ambasadorka evropskega parlamenta, šola ambasador evropskega parlamenta Sodelovanje z MCC o ZELENI PRIHODNOSTI | Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - Ekonomska šola Celje

26. januarja 2023 smo se dijaki Ekonomske šole Celje skupaj z dijaki GCC udeležili dogodka Zelena energija, ki ga je z uvodnim nagovorom otvorila Nevenka Lukić Rojšek iz WWF Adria. Spregovorila je o ciljih EUGreenDeal in o tem, kako pomembno je, da skrbimo za okolje.

Dijaki smo se lotili poslikave svetlobnih škatel na tematiko varovanja okolja in narave. Dve svetlobni škatli bomo razstavili v MCC-ju.

V drugem delu dogodka sta sledili predstavitvi dveh okoljsko obarvanih evropskih projektov, ki predstavljata primera dobrih praks v lokalnem okolju.

Prvi projekt:

  • Compile je predstavil dr. Toni Medved iz Laboratorija za energetske strategije /Fakulteta za elektrotehniko/, ki je govoril o energetskih otokih in skupnostih. V okviru projekta so eno postavili tudi v naši regiji – in sicer v Lučah.

Drugi projekt:

  • CLEAN, izvaja ga Razvojna agencija Savinjske regije, ki ga je predstavil Kristijan Erjave. Spregovoril je o pomenu energetske učinkovitosti in zelenih praks.

Sodelovanje z MCC je bilo zanimivo in poučno.

Sara Simić 1. d

Dostopnost