escelje, escelje ambasador, evropska unija, eu, evropski parlament, ambasador, ambasadorka, šola ambasador, šola ambasadorka, šola ambasadorka evropskega parlamenta, šola ambasador evropskega parlamenta Udeležili smo se “Kariernega sejma” | Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - Ekonomska šola Celje

Informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska in Celjski mladinski center, sta v sodelovanju s Skupnostjo višjih strokovnih šol Slovenije, v torek, 7. 2. 2023, organizirala dogodek »Karierni sejem za mlade«. Udeležili smo se ga tudi mladi ambasadorji in izvedeli kup informacij o možnostih zaposlitve v ožjem in širšem okolju.

Na začetku je Miha Zimšek predstavil delovanje Skupnosti VSŠ. Za tem smo spoznali različne karierne možnosti. Andreja Strmole iz Zavoda Republike Slovenije je predstavila EURES (EURopean Employment Services), katerega namen je zagotavljanje informacij, svetovanja in storitev iskanja kandidatov/zaposlitve (usklajevanja ponudbe del in povpraševanja po njih) delavcem in delodajalcem, kakor tudi državljanom, ki želijo izkoristiti prednosti, ki jih ponuja načelo prostega pretoka oseb. Za zaključek prvega dela je še Nejc Jensterle, iz Centra RS za poklicno izobraževanje, predstavil orodje za pripravo življenjepisa EUROPASS.

Po odmoru sta z nami spregovorila dva predstavnika kadrovskih služb. To sta Marko Cvetko iz Cinkarne Celje, d.d. in Simona Obrežan Mastnak iz Pivovarna Laško Union. Z nami sta delila vtise o začetku svojih karier in ključnih kompetencah, ki jih iščejo delodajalci.

Nato smo si ogledali stojnice, kjer smo našli pestro ponudbo gradiv ter uporabnih informacij, ki so jih delile različne organizacije, ki so se na dogodku predstavljale.

Domen, 3. a

Dostopnost