escelje, escelje ambasador, evropska unija, eu, evropski parlament, ambasador, ambasadorka, šola ambasador, šola ambasadorka, šola ambasadorka evropskega parlamenta, šola ambasador evropskega parlamenta Projekt Sing-a-Vision | Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - Ekonomska šola Celje

Epasovci smo bili aktivni tudi v projektu Sing-a-Vision. S prevodom pesmi Pretty Words smo se uvrstili  v nabor 45 prevodov. Dijaki bodo sodelovali v drugem krogu izziva, to je uglasbitvi prevedene pesmi, V Skupini so sodelovali Blaž Boček, Domen Klasič in David Labaš.

David

V sredo, 6. 12. 2023, se je na šoli odvil prvi, prevajalski izziv v okviru projekta Sing-a-Vision. Sing-a-Vision je glasbeno-prevajalski projekt, ki ga v šolskem letu 2023/2024 pilotno na nacionalni ravni organizirajo Slovenski prevajalski oddelek Generalnega direktorata za prevajanje pri Evropski komisiji, Oddelek za prevajalstvo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Gimnazija Poljane.

Prevajanja iz angleščine se je udeležilo 12 dijakov, ki so v skupinah po tri iz nabora petih pesmi starejših avtorjev izbrali eno pesem in jo prevedli v slovenščino. Dijaki so se prizadevno lotili prevajalskih nalog in se potrudili napisati najustreznejši prevod.

 

 

Dostopnost