escelje, escelje ambasador, evropska unija, eu, evropski parlament, ambasador, ambasadorka, šola ambasador, šola ambasadorka, šola ambasadorka evropskega parlamenta, šola ambasador evropskega parlamenta Obisk cesarskega Dunaja | Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - Ekonomska šola Celje

Ambasadorji smo se ob uspešnem zaključku še enega leta dela na projektu priključili ekskurziji na Dunaj. Zapeljali smo se do dvorca Schönbrun, kjer smo se sprehodili po urejenem parku in se povzpeli na razgledni hrib Glorieto. Z avtobusom smo se krožno zapeljali mimo glavnih mestnih znamenitosti ob Ringu. Izstopili smo ob Hiši morij, kjer smo raziskovali bogat podvodni svet, posebej pa nas je očaral pogled na Dunaj s terase v 11. nadstropju.

Peš smo se nato podali v “1. Bezirg” mesta. Sprehodili smo se do tržnice Naschmarkt, na Karlov trg, mimo cesarske palače – Hofburg, si ogledali spomenik v nekdanji židovski četrti. Zaključili so ob mogočni cerkvi Sv. Štefana.

Seveda smo si privoščili tudi čas za sprehod po Koroški ulici, kjer smo si privoščili “Wiener Snitzel” in znamenito saherco.

Dostopnost