escelje, escelje ambasador, evropska unija, eu, evropski parlament, ambasador, ambasadorka, šola ambasador, šola ambasadorka, šola ambasadorka evropskega parlamenta, šola ambasador evropskega parlamenta Dejavnosti v okviru projekta Šola ambasadorska EP | Šola ambasadorka Evropskega parlamenta - Ekonomska šola Celje

Dejavnosti v okviru projekta Šola ambasadorska EP

Naši dijaki na Informacijski točki Europe Direct Savinjska

Na Informacijski točki Europe Direct Savinjska, v atriju Mcc Celjski Mladinski Center so naši fantje z veseljem prisluhnili govoru o stanju v EU.

GOVOR STANJE V EU 2020

[STANJE V UNIJI 2020]Na Informacijski točki Europe Direct Savinjska, v atriju Mcc Celjski Mladinski Center, so se ustavili tudi fantje iz Ekonomska šola Celje, Gimnazija in srednja šola, ki so z veseljem prisluhnili govoru o stanju v EU, saj so prepričani, da se ta tema dotika tudi njih. @Evropska komisija v Sloveniji #SOTEU

Objavil/a Infopentlja dne Sreda, 16. september 2020

 

Predstavitev Španije v okviru DNEVA EVROPE

Ob “normalnih” razmerah bi 9. maja mladi ambasadorji sodelovali v projektu Evropska vas, ki se vsako leto dogaja v centru Celja. Tokrat so zaradi omejitev v gibanju in združevanju zaradi korona virusa vse aktivnosti odpadle.

A mi smo vseeno raziskali Španijo, ki je bila letos “naša” država. Pripravili smo predstavitev v Powerpointu in to zanimivo in dinamično državo predstavili preko zoom konference.

PREDSTAVITEV ŠPANIJE

 

Kviz o poznavanju Evropske unije

Priprava kviza o poznavanju Evropske unije je postala že stalnica. Tudi na ta način se posvetimo praznovanju 9. maja. A letos se je bilo treba tudi pri tem malo prilagoditi.

Maša, ki je postala prava poznavalka Evropske unije, je za sošolce pripravila Kahoot kviz. Vprašanja so bila za večino kar zahtevna. A na koncu so zmagali najboljši – kot vedno. ♥

 

SVETOVNI DAN ZEMLJE, 22. APRILA

https://www.potnik.si/dan-zemlje/

Začetki obeleževanja dneva Zemlje sežejo v leto 1963. Tedanji ameriški senator Gaylord Nelson si je prizadeval, da bi okoljski problemi prišli na dnevni red ameriške politike. Nelson je organiziral predsedniško turnejo, kjer naj bi opozarjal na probleme v okolju. Odmevnost v javnosti je dosegel šele na prvi dan obeležitve Zemlje 22. aprila leta 1970. Na prireditvah, posvečenih dnevu Zemlje v Ameriki je sodelovalo okrog 20 milijonov ljudi.

Dan Zemlje po letu 1970 obeležujemo vsako leto.  Število sodelujočih posameznikov, organizacij in držav narašča. več…

NAPOVEDNIK

  • Ni dogodkov